Hoe een droom werkelijkheid wordt - Jonas en Carmen deel 1

Jonas (34) en Carmen (35) hebben beiden een internationale carrière, maar besloten recent om in België te blijven wonen. Tijdens hun zoektocht naar een eigen stek nabij hun geliefde Tervuren botsten ze op de ideale bouwgrond en gingen ze in zee met Verelst Woningbouw voor de bouw van hun droomwoning.

Bouwen in Nijlen?

Droom jij van rustig wonen in een groene omgeving vlak bij het centrum van Kessel?⁠

Tussen de Terlakenweg en de Liersesteenweg biedt deze nieuwe woonbuurt ruimte voor 7 volledig op maat te bouwen woningen met overdekte autostaanplaats achteraan in de tuin.⁠

“Verelst als betrouwbare bouwpartner voor mijn investeringsproject”

Investeerder Dirk Huysmans deed recent beroep op Verelst Woningbouw voor de bouw van zijn woonproject in Humbeek. Zeer tevreden van het resultaat blikt hij vandaag graag met ons terug op deze samenwerking.

Comfortabel én energiezuinig bouwen?

Jouw nieuwe thuis klaar voor de toekomst!

Bouwen in Affligem?

Droom je van landelijk wonen vlakbij de bruisende steden Aalst en Brussel? Ontdek ons nieuwe woonaanbod in het rustige Affligem en bouw er jouw nieuwe thuis volledig op maat en sleutel-op-de-deur!

"Samen in alle rust genieten van het leven"

Nadia (55) en Patrick (60) leerden elkaar ongeveer 7 jaar geleden kennen en stapten recent in het huwelijksbootje. Als nieuw samengesteld gezin heeft het koppel samen 4 kinderen. “Nu onze kinderen het ouderlijk nest verlaten hebben, genieten we samen in alle rust van het leven. We gingen op zoek naar ons eigen stekje in Putte waar we samen gelukkig oud kunnen worden. We zochten een praktisch huis met kleine tuin, én met voldoende plaats om onze kinderen te ontvangen.”

Bouwen in Malderen?

Droom je van landelijk wonen vlakbij het bruisende Londerzeel? Ontdek ons nieuwe woonaanbod in de rustige deelgemeente Malderen en bouw er jouw nieuwe thuis volledig op maat en sleutel-op-de-deur!

"Zorgeloos uitkijken naar ons eigen liefdesnest"

Kelly (32) en Milan (30) leerden elkaar zo’n zestal jaar geleden kennen op de werkvloer. In 2017 sloeg de vonk over en intussen is het koppel verloofd.

Kelly’s roots liggen in het West-Vlaamse Roeselare, Milan is afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Enkele jaren geleden besloten ze het ouderlijk nest te verlaten en op zoek te gaan naar hun eigen stekje.

Ze droomden van een landelijke woning met een hedendaagse touch.

"Vlot en aangenaam bouwtraject!"

Graag bieden wij onze klanten een zo zorgeloos mogelijk bouwtraject. Wij staan hen dan ook bij van A tot Z met als doel hen een prachtige "nieuwe thuis" te bezorgen.
Voor Sarah en Rocco bouwden wij hun nieuwe sleutel-op-de-deur woning in Sint-Gillis-Waas.

Zij vertellen je hieronder maar al te graag hun verhaal.

Bouwen in Ranst?

Op zoek naar een grond in Ranst? 
Wonen in een residentiële en groene omgeving vlakbij het centrum van Broechem?
Wil jij graag een woning volledig op jouw maat bouwen?

Drie keer ja? Lees dan snel het onderstaande.

Misschien is één van deze grond-woning combinaties wel iets voor jou?
 

Hoe een droom werkelijkheid werd – 5 jaar later

Meer dan 5 jaar na de voorlopige oplevering van hun nieuwbouwwoning gingen we opnieuw langs bij het gezin van Tim en Thaïs in Kessel.

Ondertussen lopen er twee vrolijke, energieke dochters rond en doorstond het gezin samen de corona-periode.

Hoe blikken ze terug op de eerste jaren in hun droomwoning?

Hoe een droom werkelijkheid werd - vervolgverhaal Tim en Thaïs

Herinner jij je Tim & Thaïs nog?

Zij zagen 5 jaar geleden hun droom werkelijkheid worden met de bouw van hun nieuwe thuis in Kessel. We volgden hen nauwgezet bij elke stap van het bouwproces.

Begin 2017, enkele maanden na de voorlopige oplevering, gingen we voor het laatst bij hen langs en zagen we het prille gezinnetje stralen in hun prachtige nieuwbouwwoning.

Zeer benieuwd naar hoe het intussen met hen gaat, gaan we binnenkort opnieuw bij hen op bezoek. Hoe blikken ze terug op de eerste 5 jaar in hun droomwoning? Stay tuned! 

Wegwijs in het huidige bouw-ABC

Wie vandaag zijn droomhuis wil bouwen, wordt al snel ondergedompeld in een bad van vreemde bouwtermen. S-peil, E-peil, SPF, U-waarde,… klinken bij velen als Chinees in de oren. Maar jij weet er alles van, tenminste als je onderstaande uitleg goed leest!

BEN of passief bouwen: wat is het verschil?

De knoop is doorgehakt: je gaat eindelijk je droomhuis bouwen. Natuurlijk wil je levenslang van deze investering genieten. Dus kies je resoluut voor een ecologische woning. Alleen is de vraag wat nu het beste is: een BEN-woning bouwen of een passiefhuis bouwen?

Het jaar van het S-peil

Vanaf 1 januari 2018 vervallen het verplichte maximum K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming bij nieuwbouwprojecten. Ter vervanging daarvan komt nu het S-peil: een indicator van de energie-efficiëntie van de gebouwschil. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want veel verandert er niet. Kleine woningen worden nu zelfs minder benadeeld dan voorheen. Hieronder alvast wat meer info.

Meegroeiwoning: toekomstgericht bouwen voor levenslang wonen

Een eigen woning waar je de rest van je dagen kan doorbrengen, is vaak de belangrijkste investering in een mensenleven. Alleen zien we bij het ontwerp van onze droomwoning vaak, vreemd genoeg, dit langetermijnperspectief over het hoofd. Onze behoeften veranderen doorheen de verschillende levensfasen en dus ook de functionaliteit van onze woning. Een meegroeiwoning biedt hier de oplossing. Want door bij het bouwen van de nieuwbouw rekening te houden met en aantal slimme elementen, zorgen we ervoor dat de woning makkelijk en goedkoper kan aangepast worden naar de nieuwe behoeften.

Kangoeroewoning bouwen: samen wonen en toch apart

We worden allemaal een dagje ouder en de bouwgronden worden schaarser. Een kangoeroewoning bouwen is een oplossing: samen wonen en toch apart onder één dak. Maar is zo’n kangoeroewoning wel zo snel gebouwd? Wat zijn de voorwaarden en wat mag volgens de huidige wetgeving?

Sleutel-op-de-deur: minder zorgen, minder vrijheid?

Je hebt een drukke job en een gezin met kinderen. Bovendien heb je ook graag nog een sociaal leven. Je agenda zit dus altijd vol. De nieuwbouw van je woning daar nog bijnemen, kan een behoorlijke uitdaging zijn! Dan is sleutel-op-de-deur een interessante oplossing: alles wordt voor jou geregeld en je woning komt in orde, bijna zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Maar natuurlijk wil je ook dat je huis helemaal je eigen ding is. Hoe groot is dan je eigen inbreng bij een sleutel-op-de-deurwoning?

Wie regelt EPB bij sleutel-op-de-deur?

Woningen anno 2014 moeten voldoen aan het EPB-decreet. Wanneer je je woning sleutel-op-deur laat bouwen, hoef je je geen zorgen te maken over de EPB-aangifte. Tenminste als het om een volledig afgewerkte woning gaat. Bij een winddichte ruwbouw ligt het complexer.

Isolatie, luchtdichtheid en ventilatie: een onafscheidelijk trio

Wie de stap zet naar een energiezuinige woning – dat zijn bv. passieve en BEN-woningen, maar in toenemende mate ook de ‘gewone’ huizen die aan de EPB-eis voldoen – ontdekt al snel dat hier meer bij komt kijken dan een dik isolatiepakket. Ook luchtdichtheid en ventilatie spelen een belangrijke rol in de energieprestatie van je woning en hangen bovendien nauw samen met de isolatie en met elkaar. Hoe werken die drie aspecten samen? En wat is hun invloed op de brandveiligheid van een woning?