Groep Verelst bouwt nieuwe businesstribune voor KV Mechelen en wordt tegelijkertijd partner voor 5 jaar.

Op 11 april start Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie voor KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune en de bouw van de nieuwe businesstribune. De tribune kost 16 miljoen euro en zal tegen de eerste competitiewedstrijd speelklaar zijn.

1A of 1B: de bouw van een nieuwe businesstribune stond sowieso gepland. “De middelen zijn er, de plannen getekend en we hebben met Verelst een bouwpartner die ons de komende vijf seizoenen ondersteunt”, zo zegt Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. “Belangrijk is ook dat de bouw geen impact heeft op het voorziene sportieve budget.”

Kurt Geens, CEO van Groep Verelst, kijkt dan ook uit naar de toekomst van Malinwa. “We gaan als Verelst de club helpen om structureel sterker te worden. Want een nieuwe businesstribune betekent nieuwe inkomsten voor de club, niet eenmaal, wel jaar na jaar. Dat kan dan weer opnieuw in het sportieve geïnvesteerd worden. KV Mechelen heeft immers veel potentieel.”

De nieuwe businesstribune uitgelicht

Op het gelijkvloers vinden we terug: de nieuwe ticket- en fanshop, alle spelersfaciliteiten, nieuwe kleedkamers, perszaal en een keuken.

Op verdieping 1 komt de Verelst Business Lounge met restaurant met een tussenverdieping die uitkijkt op de eerste verdieping.

Op verdiepingen 2 en 3 komen skyboxen met buitenseats. “Centraal komt de Verelst-skybar waar meer dan 100 genodigden met elkaar kunnen netwerken en van de wedstrijd genieten”, licht Kurt Geens toe.

Op verdieping 4 komt over de hele lengte een perstribune met tv-studio’s. “Alles conform UEFA-richtlijnen”, geeft Olivier Somers mee.

In de bocht richting Telenet zullen dan weer drie verdiepingen cornerboxen verrijzen. “Zo maken we de verbinding met de skyboxen achter het doel”, aldus Somers.

Aan de andere kant komen een commandopost voor de veiligheidsdiensten en centrale kantoren voor de werknemers van de club. Ook de straatkant wordt heringericht met nieuwe loketten.

“Met de nieuwe tribune zullen we een AFAS Stadion hebben dat voor iedereen een plek heeft: van staanplaatsen, zitplaatsen, businessplaatsen, skyseats, familietribune, studentenvak…”

Afbraak start volgende week

Volgende week, op 11 april, begint KV Mechelen met de afbraak van de oude hoofdtribune. “De kranen worden de komende dagen gezet en dan gaat de grote hamer ertegen”, zo zegt Somers.

“We bekijken nog wanneer we dan exact een moment prikken voor wie letterlijk een stukje hoofdtribune wil meenemen.” Een stoeltje zal je jammer genoeg niet kunnen afhalen, want deze worden opnieuw gebruikt, op de tribune achter doel.

Het doel is om het gelijkvloers met de kleedkamers en de tribune speelklaar te krijgen tegen de start van de competitie, begin augustus. “Nadien beginnen we aan de binnenafwerking.”

Abonnees met een plaats op de huidige hoofdtribune zijn persoonlijk uitgenodigd voor informatiesessies over de nieuwe tribune.

Enkele cijfers over de nieuwe tribune:

  • 1.999 zitjes
  • 252 centrale skyseats
  • 34 skyboxen en 3 cornerboxen
  • 108m lang, 25,6m breed
  • 2 bochten van 23m lang
  • Verelst Business Lounge 1500m²
  • 175 plaatsen en 2 tv-studio’s in perstribune
  • De totale capaciteit van het AFAS Stadion zal 17.000 bedragen

Het filmpje over de nieuwe businesstribune kan je bekijken op www.kvmechelen.be

Delen: