Totaalrenovatie van ouderlijk huis uit jaren 60 tot moderne woonst

totaalrenovatie_van_ouderlijke_woning_tot_moderne_woonst

"Iedereen die bouwt of verbouwt, hoeft zeker niet te aarzelen om met Verelst in zee te gaan."
Ronny Van Hove

Totaalrenovatie
Ronny en Chantal wonen sinds 2015 in hun gerenoveerde huis. Oorspronkelijk was dit het ouderlijke huis van Chantal. Het was een typisch huis uit de jaren ’60: kleine donkere ruimtes en een slechte isolatie. Omdat ze zich voor de rest van hun leven geen zorgen wilden maken, besloten ze de woning volledig te renoveren.

In 2014 gingen ze naar Batibouw, waar ze in contact kwamen met meerdere bouwbedrijven. Bij Verelst hadden ze direct een goed gevoel. Een week later kwam Stijn, renovatieadviseur bij Verelst, langs om hun wensen in kaart te brengen en de bestaande woning te bekijken. Dat gaf hen onmiddellijk vertrouwen!

Normen van vandaag
Ronny en Chantal wilden graag een modern huis, aangepast aan de huidige normen, waarin licht en ruimte een belangrijke rol spelen. Op basis van deze wensen werd een voorstel uitgewerkt en een transparante kostenraming opgesteld. Verelst luisterde naar de input van het koppel en deed zelf ook suggesties. Dat konden ze enorm appreciëren. Zo tekende Verelst een energiezuinige woning uit, met de nodige isolatie in muren, dak en grond, alsook ramen met hoogrendementsglas.

Bovendien bleek het voor hen uitgewerkte voorstel ook perfect financieel haalbaar. Op basis van de opmetingen werd een quasi definitief plan opgesteld, dat uiteraard hier en daar nog lichtelijk werd aangepast. De verbouwingswerken, die 10 maanden duurden, werden eind september opgestart.

Vlotte verbouwing
Het verbouwen verliep erg vlot. Erg belangrijk daarbij was het contact met de werfleider Wilfried, dat erg vlot en amicaal verliep. Hij was een belangrijke schakel. Wilfried kwam 2 tot 3 keer per week langs. Er werd over alles heel erg duidelijk en transparant gecommuniceerd. Ook bij problemen werd er steeds samen en constructief naar een oplossing gezocht.

De werken verliepen zoals gepland, waardoor de woning ook tijdig kon worden opgeleverd. Dit was belangrijk voor Ronny en Chantal gezien zij hun oude woning eind juli dienden vrij te maken voor de nieuwe eigenaars.

Tevreden?
Ronny en Chantal zijn heel tevreden. Zij verwijzen dan ook graag iedereen die wil bouwen of verbouwen door naar Verelst.