Hoogste ruwbouwpunt van nieuwe tribune KV Mechelen bereikt

Vandaag, vrijdag 6 juli, gaat de laatste werkdag voor het officiële bouwverlof in. Maar wees gerust: in het AFAS Stadion wordt de komende weken wel naarstig verder gewerkt. Vandaag bereikten we al het hoogste punt van de ruwbouwwerken.

En zoals dat dan gaat, werd de vlag op het hoogste punt gehesen. De bouwvakkers, die ook de komende weken hard zullen blijven verder werken om de tribune speelklaar te krijgen tegen de eerste thuiswedstrijd midden augustus, kregen een frietje aangeboden om het eerste unieke momentum van de nieuwe tribune te vieren.

“Het hijsen van de vlag op het hoogste punt van een ruwbouw komt van een oude traditie,” zo zegt Kurt Geens, CEO van Verelst. “Vroeger werd een meiboom op het hoogste punt gezet om de eigenaars van de nieuwbouw geluk te wensen. We vonden het dan ook gepast om nu de vlaggen te hijsen op het geluk van de club.”

Klaargestoomd voor de competitie

“Het hoogste ruwbouwpunt van de tribune meet 19 meter en 44 centimeter”, zo weet hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, Olivier Somers. “Toch wel hoog, als je daar de vlag moet gaan neerplanten (lacht). Daarbovenop komt binnenkort nog de stalen structuur voor het dak.”

De komende weken gaat het bouwen naarstig verder. “We mogen dan wel een uniek moment in de bouw meemaken, maar we zijn er nog niet”, zegt Kurt Geens van Verelst.

“We werken tijdens het bouwverlof volop door om tegen 17 augustus de tribune en kleedkamers klaar te hebben. Dakstructuur, riolering, stoeltjes plaatsen, buitenschrijnwerk, gevel-bekleding: het staat nog allemaal op het programma. Een hele uitdaging, maar we zitten op schema.”

Skyboxen in nieuwe hoofdtribune bijna uitverkocht

De verkoop van de skyboxen in de nieuwe hoofdtribune verloopt overigens ongezien vlot. "De interesse is enorm. De skyboxen in de nieuwe hoofdtribune zijn bijna allemaal verkocht. Van de 36 skyboxen hebben we er nog maar 6 vrij en dat al zonder dat iemand de tribune in volle, afgewerkte, glorie heeft kunnen zien schitteren”, zegt Somers. “Ook de tribuneplaatsen gaan vlot de deur uit. Een zitje op de hoofdtribune en toegang tot de bijhorende drank- en eetgelegenheden worden in combinatie met wat op het veld gebeurt een hele belevenis.”

Delen: