Team in de kijker - Preventiedienst

Vandaag is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Een ideale gelegenheid om jullie voor te stellen aan onze interne preventiedienst.

Maak kennis met Patrik, Gino en Walter (van links naar rechts op de foto): interne sleutelfiguren als het gaat om veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer. Een belangrijke taak gezien wij bij Groep Verelst de lat zeer hoog leggen als het gaat om veiligheid en welzijn van onze mensen.

Al onze medewerkers, elke dag opnieuw gezond en wel naar huis zien terugkeren, dat is onze grootste prioriteit!

Beter voorkomen dan genezen!

“Als Interne Preventieadviseurs adviseren we leidinggevenden en medewerkers in het kader van het welzijnsbeleid. Wij analyseren risico’s op het gebied van (arbeids)veiligheid, gezondheid, psychosociaal welzijn, ergonomie en arbeidshygiëne, en ontwikkelen preventiemaatregelen om die risico’s te voorkomen.” legt Afdelingshoofd Gino uit. “Uiteraard zijn risico’s nooit helemaal uit te sluiten. Daarom zorgen wij voor maatregelen die mogelijke schade trachten te voorkomen of te beperken. Voorkomen is beter dan genezen! ”

Ons 'Human capital' is ons belangrijkste en hoogste goed.

Groep Verelst kiest bewust voor Interne Preventieadviseurs om een goede aansluiting met de werkvloer te garanderen. “’Human capital’ is voor onze Groep het belangrijkste en hoogste goed. We stellen onze mensen dus steeds voorop.” stelt Gino. “Elke maand belonen wij business units die veilig werken met de verloting van veiligheidsbonussen. We zoeken de winnaars op en zorgen voor een persoonlijke overhandiging van de cheque.”

Gevarieerd takenpakket

Een Preventieadviseur bij Groep Verelst heeft een zeer gevarieerd takenpakket, dat een breed kennisveld vereist. Zo analyseren zij onder andere ook de oorzaken van beroepsziekten, staan ze in voor het secretariaat van het Comité, geven zij advies met betrekking tot de organisatie van werkplaatsen en zorgen zij voor het opstellen en evalueren van de interne noodplanning. Daarnaast gaat er heel wat tijd naar het informeren en opleiden van onze medewerkers. De preventieadviseurs verzorgen het veiligheidsonthaal van nieuwe medewerkers, organiseren tal van opleidingen én een jaarlijkse Veiligheidsdag.

Jaarlijkse veiligheidsdag

“Jaarlijks organiseren we na het kerstverlof een Safety Day voor onze medewerkers, een dag die volledig in het teken staat van veiligheid.” legt Gino uit. “Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen begin dit jaar vond de Veiligheidsdag dit jaar uitzonderlijk plaats in maart. Naast diverse opleidingen namen medewerkers het in teams tegen elkaar op tijdens een heuse veiligheidsquiz.”

Word jij ons nieuwe Interne Preventieadviseur?

“Je merkt het, we hebben een zeer gevarieerde en uitdagende job!” besluit Gino. “Ons team is momenteel op zoek naar een waardige vervanger voor Walter, die vandaag na 25 jaar samenwerking afscheid neemt van Groep Verelst.” We wuiven Walter op deze Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk uit met veel dankbaarheid voor zijn inzet en enthousiasme de voorbije 25 jaar!

Ben jij zijn geschikte opvolger of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt?
Klik dan snel door naar de vacature en neem contact op met onze Recruiter Klaar!

Delen: