Verbouwen zonder zorgen én sleutelklaar

Sleutel-op-de-deur bouwen kennen we allemaal. Wist je dat ook sleutel-op-de-deur renoveren een stressvrije oplossing biedt voor kandidaat-verbouwers met een totale renovatie? De drie grote troeven van een sleutelklare verbouwing: een strikte kostenraming, een goede planning en één aanspreekpunt.

Het grote probleem bij renoveren is dat elke verbouwer het project verkeerd inschat en zo een paar duizenden euro’s naast het vooropgestelde budget uitkomt. Een sleutelklaar afgewerkte verbouwing richt zich naar jouw budget en zorgt ervoor dat dit budget niet overschreden wordt.
Hoe gaat zo’n sleutel-op-de-deur renovatie nu in zijn werk?  De adviseur analyseert bij een eerste bezoek de hele woning en geeft een algemene richtprijs voor de totale renovatie. Die kostenraming is voor bespreking vatbaar:  het juiste ontwerp maar in functie van het budget. De sleutel-op-de-deur firma stelt alles in het werk om dat budget te handhaven.

Van opmeting tot oplevering
Als je je renovatie uitbesteedt, ben je zeker van een degelijke opmeting, een architecturaal ontwerp, een stabiliteitsstudie door een ingenieur en een correct stedenbouwkundig dossier. Voor de renovatie van de woning houdt de bouwfirma rekening met het budget in functie van het gewenste comfort. Zo krijg je snel de vergelijking tussen een verwarmingssysteem met vloerverwarming of gewone radiatoren, en in welke mate een investering in eigen energievoorziening voor jouw budget weggelegd is.
Op het vlak van energie en technieken is een sleutel-op-de-deur bouwfirma helemaal op de hoogte. Net omdat het renovatiemodel geënt is op het nieuwbouwmodel, waarbij het sleutel-op-de-deur bedrijf plichtsbewust met de energie-eisen moet omspringen.Vergeet ook niet dat een renovatie niet louter het verbouwen van de woning beslaat. Vele bouwheren van een kleine woning verkiezen een aanbouw en dus nieuwbouw, die dan ook onderhevig is aan de EPB-eisen.

Verbouwing klaar na 6 à 8 maanden
De meeste renovaties zijn een meerjarenplan, soms zelfs een project zonder einde. Vooral omdat velen met goede moed en de beste bedoelingen aan hun te renoveren droomwoning beginnen. Toch beschikt het merendeel van de verbouwers niet over voldoende kennis van materialen en aanpak.
Waarom zo lang in een onafgewerkt huis wonen als het sleutelklaar in 6 à 8 maanden volledig naar jouw wensen is ingericht? De verbouwingswerken worden gefaseerd opgevat. Als je het zelf wilt, is het zo zelfs mogelijk om tijdens de verbouwingswerken in de woning te blijven wonen.

De werfleider als aanspreekpunt
Ook de zoektocht naar de juiste aannemer voor dak, isolatie, technieken of afwerking van keuken of badkamer heeft vaak veel voeten in de aarde. Als je zelf een aannemer te pakken hebt, is het vaak enige tijd wachten vooraleer hij op jouw werf begint. Bij een sleutel-op-de-deur verbouwing geef je deze zoektocht uit handen. De enige met wie je contact hebt, is de werfleider als belangrijkste persoon in het hele bouwproces. Deze werfleiders met jarenlange ervaring sturen het proces aan, maken planningen en volgen die nauwgezet op.
Een goede tip: zoek naar een bouwpartner die vertrouwen uitstraalt en waarop je gedurende het hele verbouwproces een beroep kunt doen zonder dat je zelf wakker hoeft te liggen.

Delen: