Wij staan jou graag bij om van jouw nieuwbouw een echte thuis te maken, al dan niet sleutel-op-de-deur. Maar deze nieuwe droomwoning staat er natuurlijk niet op 1-2-3. Van eerste handtekening en ruwe plannen tot een in de puntjes afgewerkte woning. Daar komt nog heel wat bij kijken.

 

Kennismaking met jouw wensen

Hoe ziet jouw ideale thuis eruit? Wat zijn jouw verwachtingen? Tijdens deze kennismaking komen alle ideeën en wensen naar voren. Heb je al een bouwgrond en een architect? Dan bouwen we graag jouw droomwoning op jouw grond, volgens het plan van de architect.

Maar je kan ook kiezen voor een minimum aan zorgen en alles aan ons overlaten. Wij kunnen bouwgronden aanbieden in verschillende regio’s. Het resultaat is een sleutel-op-de-deurwoning, volledig op jouw maat.

Eenmaal jouw verwachtingen duidelijk zijn, staat het project ingepland. Zo weet je vooraf al hoe de bouwwerken zullen verlopen. Je krijgt een gedetailleerde prijsofferte, met prijsgarantie.
 

 • STAP 1: Eerste handtekening
  Ondertekenen van de intentieverklaring tot aankoop van grond & woning betekent het starschot van het hele bouwproces.

 

 • STAP 2: Voorlopige overeenkomst & compromis ondertekenen
  In deze stap wordt de intentieverklaring opgesplitst in een voorlopige overeenkomst voor het bouwen van uw woning en een compromis voor de aankoop van uw grond. Deze beide documenten worden ondertekend en brengen u weer een stap dichter bij uw droom.

 

 

Van ontwerp tot plan

De architect gaat aan de slag met jouw ideeën en wensen, binnen het vooropgestelde budget. Het is dan ook al aan jou om de eerste materiaalkeuzes te maken. De ingenieur werkt het ontwerp uit tot een bouwklaar plan.

De architect maakt het dossier in orde voor de bouwaanvraag en dient het in bij het gemeentebestuur. Dan is het ook tijd om de aannemingsovereenkomst overeenkomstig de wet Breyne te ondertekenen.

 

 • STAP 3: Bouwaanvraag: plannen & keuzelijsten overlopen
  In deze fase wordt een vergadering gepland met u, de architect en de bouwadviseur om eventuele wijzigingen aan de plannen te bespreken. Tijdens deze vergadering worden ook de verschillende te maken keuzes besproken aan de hand van keuzelijsten. Doel is om een volledig dossier te bekomen dat kan gebruikt worden voor het indienen van de bouwaanvraag.

 

 • STAP 4: Ondertekenen definitieve aannemingsovereenkomst
  De in de vorige stap gemaakte keuzes vormen de basis van de definitieve aannemingsovereenkomst, die door jou wordt ondertekend.

 

 • STAP 5: Indienen vergunning
  Jouw architect staat in voor het indienen van de bouwvergunning bij de gemeente waar je zal bouwen.

 

 • STAP 6: Studies en keuzes 
  In deze stap gaan we op twee fronten – los van elkaar – aan de slag. Bij Verelst gaan we de nodige studies uitvoeren (stabiliteit & EPB) om te komen tot een uitvoeringsdossier. Jij mag gaan kiezen bij de door Verelst aangeduide leveranciers.

 

 • STAP 7: Definitieve keuzes interieur
  Jij maakt jouw definitieve keuzes. Op basis hiervan worden de nodige aanpassingsnota’s gemaakt die je opnieuw mag bevestigen met jouw handtekening.

 

 • STAP 8: Bevestigen akte
  Jij of jouw notaris berichten ons over het verlijden van de notariële akte. Vanaf deze stap ben je officiële eigenaar!

 

 • STAP 9: Bouwvergunning
  Je ontvangt de bouwvergunning van de gemeente én de vergunning om op de werf uit te hangen.

 

 

Uitvoering werken

Een toegewijd vakteam start met de bouw van jouw nieuwe thuis. Alles, gaande van het leggen van de funderingen tot het installeren van de badkamer en de keuken, wordt exact uitgevoerd zoals besproken.

Na het leggen van funderingen komen vloeren, binnen- en buitenmuren aan de beurt, samen met de isolatie en de gevelbekleding. Het dak en het buitenschrijnwerk volgen al snel.

Zodra de woning winddicht is, komen elektriciteit, ventilatie, verwarming en sanitair aan de beurt. Daarna volgen de bepleistering van wanden en plafonds en de vloerbekleding. Tot slot worden nog de keuken en de badkamer ingebouwd. En zo wordt de woning binnen naar jouw wens afgewerkt.

 

 • STAP 10 :  Startvergadering ‘Halfway Home’
  Voor deze vergadering word je bij ons uitgenodigd door je bouwadviseur. We stellen hier jouw eigen werfleider voor, die je doorheen het verdere bouwtraject begeleidt. Ook worden in deze vergadering alle uitvoeringsplannen én de planning overlopen en ondertekend.

 

 • STAP 11 :  Werfvoorbereiding
  In deze fase ondernemen we alle concrete stappen om over te kunnen gaan tot de vlotte uitvoering van jouw werf: de nodige aankopen worden gedaan, de ploegen worden ingepland en de eerste werfvergadering gaat door. Nu worden ook de grond- en funderingswerken aangevat. Uw woondroom komt weer een stapje dichterbij.
   

                                                                                                

  

 

 • STAP 12 :  Ruwbouw
  De ruwbouwploeg start aan het metselwerk van de gelijkvloerse een eerste verdieping. De dorpels worden geplaatst zodat de ramen en deuren  opgemeten kunnen worden.

 

 • STAP 13: Dakwerken
  Nu komen de dakwerkers voor het plaatsen van de daktimmer en de dakbedekking.

 

 • STAP 14: Technieken
  De techniekers komen in actie! Als eerste stap wordt hier een werfvergadering met jou, de verantwoordelijke technieken en de werfleider georganiseerd. Nu worden ook de leidingen ingeslepen en geplaatst.

 

 • STAP 15: Buitenschrijnwerk
  We plaatsen het buitenschrijnwerk zodat jouw woning wind- en waterdicht is. Je krijgt hier meteen ook een duidelijker beeld van de ruimte.

 

 • STAP 16: Pleisterwerken en chape
  Nu beginnen we aan de afwerkingswerken van jouw bijna nieuwe thuis. Er wordt gepleisterd, geïsoleerd, verwarming gelegd en chape gegoten.

 

 • STAP 17: De echte afwerking
  De vloerafwerking wordt gelegd van zodra de chape voldoende is uitgedroogd. Nu gaat het snel… Na de vloer- en tegelwerken komt de plaatsing van de binnendeuren, de trap, de keuken en het sanitair? Nu wordt ook de elektriciteit afgewerkt.

 

 

Oplevering: feest!

Het moment waar je naar uitkeek: de oplevering, een feestmoment. Bij de voorlopige oplevering bekijken we jouw droomwoning in detail. Ook de EPB-aangifte wordt opgemaakt. Al wat jou nu nog te doen staat, is je settelen in je nieuwe woning en ze je helemaal eigen maken. De laatste stap is de definitieve oplevering een jaar na de voorlopige. Vanaf dan kan je nog tien jaar op onze aansprakelijkheid rekenen.

 

 • STAP 18: Oplevering
  Een maximum aan opmerkingen of vastgestelde gebreken van de vooroplevering worden opgelost. Jouw woning wordt klaargemaakt voor de oplevering.

 

 • STAP 19: Verhuis… naar je nieuwe thuis
  Je mag nu de sleutels van je nieuwe thuis in ontvangst nemen.

 

 • STAP 20: Definitieve oplevering
  Op exact 1 jaar na de oplevering maakt onze administratie een nieuwe afspraak met jou en jouw werfleider voor de definitieve oplevering.

 

 

Volg jouw bouwproces op de voet met de Verelst STAPP20 app

Bovenstaande 20 stappen hebben we voor jou handig in een webapp gegoten: de Verelst STAPP20 app. Zo ben je steeds op de hoogte van het verloop van jouw bouwproces en weet je wat er moet gebeuren en door wie alvorens we naar een volgende stap kunnen overgaan. 

Ontdek meer over de Verelst STAPP20 app

 

Stap voor stap, zo bouwen wij graag

Elke voorgaande stap heeft effect op de volgende en is cruciaal voor een optimale oplevering. Wij doen er alles aan om jouw nieuwe thuis zo snel mogelijk te bouwen, maar wel steeds stap voor stap!

Ben jij ook klaar om jouw nieuwe thuis te laten bouwen? Contacteer ons voor een kennismakend gesprek of kom eens langs in onze showroom.