"Zorgeloos uitkijken naar ons eigen liefdesnest"

Kelly (32) en Milan (30) leerden elkaar zo’n zestal jaar geleden kennen op de werkvloer. In 2017 sloeg de vonk over en intussen is het koppel verloofd.

Kelly’s roots liggen in het West-Vlaamse Roeselare, Milan is afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Enkele jaren geleden besloten ze het ouderlijk nest te verlaten en op zoek te gaan naar hun eigen stekje.

Ze droomden van een landelijke woning met een hedendaagse touch.

Droomwoning op maat van onze wensen

“Bij de start van onze zoektocht struikelden we bij het bezichtigen van bestaande woningen vaak over de aanpassingen die nog dienden te gebeuren.” legt Kelly uit, “We hebben beiden oog voor detail, en graag alles mooi op orde. Het werd dus al snel duidelijk dat wij onze nieuwe thuis graag zelf wilden bouwen, zodat we alles zelf konden kiezen.”

Opvolging tot in de puntjes

“We hebben echter geen technische kennis of affiniteit met de bouwsector, en onze jobs vragen veel van onze tijd.” vertelt Milan, “Verelst was voor ons daarom de ideale partner. We konden onze woning op maat ontwerpen, alles van A tot Z zelf kiezen en Verelst volgde het ganse bouwproces tot in de puntjes voor ons op. We konden dus zorgeloos uitkijken naar de oplevering van onze droomwoning.”

Kwalitatieve en duurzame materialen

Kelly werkt in een verzekeringskantoor in het Mechelse en Milan is Teamleader bij een West-Vlaams bedrijf.  “Beiden hebben we een job met veel verantwoordelijkheid, waar kwaliteit hoog in het vaandel gedragen wordt. Ook privé hechten we veel waarde aan kwaliteit. We zijn echte perfectionisten!” lacht Kelly, “De keuze voor kwalitatieve en duurzame materialen was een absolute must voor ons. Verelst werkt nauw samen met gekende lokale, kwaliteitsvolle handelaars en leveranciers, wat ons meteen veel vertrouwen gaf.”

Advies bij materiaalkeuze

In augustus 2018 tekenden Kelly en Milan in voor de bouw van een sleutel-op-de-deur woning in een rustige, nieuwe woonbuurt aan de Houwstraat in Beerzel (Putte). Hun bouwavontuur kon nu echt beginnen! Over de bouwstijl waren Kelly en Milan het snel eens. “We maakten samen een ruwe schets, waar onze architect verder mee aan de slag ging. Na het ontwerp volgde de materiaalkeuze. Dankzij Verelst hebben we alle knopen snel kunnen doorhakken. Bij twijfel werden we zeer goed geholpen. Omdat we erg twijfelden over de keuze van de gevelsteen, kregen we bijvoorbeeld een adreslijst van woningen per type gevelsteen door om een beter zicht te krijgen op het eindresultaat.”

Energiezuinig bouwen

“Ik vond het belangrijk om energiezuinig te bouwen.” benadrukt Milan, “Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Verelst ons goed geadviseerd. Onze woning heeft een E-peil 15, wat de helft beter is dan de verplichte norm van E30.”

Goede en snelle communicatie tijdens het bouwproces

Het bouwproces verliep binnen de vooropgestelde timing. "De eerste grondwerken gingen van start in september 2019 en een jaar later werd onze droomwoning opgeleverd. Onze werfleider volgde de bouw zeer goed op. Er werd goed en snel gecommuniceerd. Bij de plaatsing van onze gevelsteen merkte ik een probleem op waarvan ik een foto doorstuurde. De volgende ochtend om 7u30 belde onze werfleider me al op om me te verzekeren dat dit zo snel mogelijk zou rechtgezet worden. Dat er zo snel actie ondernomen werd, gaf ons een aangenaam gevoel. Ook de kleine mankementjes die we noteerden bij de 1ste oplevering werden snel aangepakt.”

Een echte thuis

Ondertussen wonen Kelly en Milan al bijna 2 jaar in hun droomwoning. “We zijn zeer tevreden met het resultaat! Het voelt als een echte thuis.” vertelt Kelly enthousiast, “Ik vertoef graag in onze ruime, lichtrijke badkamer. Ook ’s avonds na een drukke werkdag genieten we enorm van onze zithoek met panoramisch boograam, waar we een prachtig zicht hebben op onze tuin!"

Ook bouwplannen?

Maak dan zeker een vrijblijvende afspraak met één van onze bouwadviseurs!
Zij kijken er naar uit om samen met jou jouw woondroom te bespreken. 

Vul hieronder het contactformulier in zodat wij je kunnen contacteren voor een afspraak of bel ons op het nummer 015 30 03 60.

Delen: